Τι λάμπες να διαλέξω?

 

Οι πληροφορίες που λαμβάνεις γύρω  από αυτό το θέμα είναι πολλές. Άρα μήπως έχεις προβληματιστεί και δεν ξέρεις τι να διαλέξεις; Τότε δες το παρακάτω άρθρο και αποφάσισε  τι σου ταιριάζει τελικά. Για να επενδύσεις σωστά τα χρήματά σου.

H εικόνα παραπάνω μπορεί να σου αποκαλύψει τις διαφορές, όμως πιο τεχνικά εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε με περαιτέρω πληροφορίες, για να επιλέξεις σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες. Τα χαρακτηριστικά και οι διαφορές τους λοιπόν είναι:

 

Xenon

 

Οι λάμπες Xenon σου παρέχουν τριπλάσια έως και τετραπλάσια φωτεινότητα σε σχέση με τις απλές λάμπες πυράκτωσης ή αλλιώς αλογόνου. H κατασκευή τους είναι τέτοια ώστε να αντέχει στους κραδασμούς , να είναι συμβατές με can-bus και να σου προσφέρει από 500 έως και 2.000 ώρες χρήσης. Ωστόσο, στα μειονεκτήματά τους θα βάζαμε πως χρειάζονται περισσότερα εξαρτήματα για να λειτουργήσουν αλλά και το ότι η φωτεινότητά τους φτάνει τα μέγιστα επίπεδα μετα από λίγα δευτερόλεπτα.

 

Led

 

Από την άλλη πλευρά έχουμε και τις λάμπες Led, οι οποίες σου παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη φωτεινότητα σε σχέση με τις απλές λάμπες πυράκτωσης. Επιπλέον, σου παρέχουν μεγαλύτερη αντοχή στους κραδασμούς από τα Xenon και σαφώς η διάρκεια ζωής τους είναι μεγαλύτερη αγγίζοντας τις 30.000 με 50.000 ώρες. Ακόμα, με τις Led λάμπες έχεις ακαριαίο άναμμα σε αντίθεση με τις Xenon. Τέλος, τα συγκεκριμένα φώτα έχουν κατασκευαστεί με απλούστερη μορφή και κατ’ επέκταση λειτουργούν με πολύ λιγότερα εξαρτήματα. Επίσης και οι Led λάμπες είναι συμβατές με can-bus όπως και οι Xenon.